Predstavljanje devetog broja artzina „Librarion 808” i delta43 u Otvorenom ateljeu F

U subotu, 26. juna, sa početkom u 19 časova, u Otvorenom ateljeu F biće predstavljeno deveto izdanje artzina “Librarion 808”. Pristutni će moći da slušaju muzičke imrovizacije Dragoljuba Ćurčića u okviru projekta Delta43, a zahvaljujući umetniku Miroslavu Lazendiću svako ko donese neki odevni predmet ili platnenu torbu, moći će da na njemu ponese štampanu uspomenu.

Daniel Tikvicki, osnivač Librariona i, kako sebe naziva, njegov neurednik, izjavio je za portal Subkultura da Subotica ima značajno mesto u istoriji „fanzinaštva“.

– Pomenuću Mirka Stoilkova-Mirčeza (1965-2014), (Zašto baš mi, Ples slomljenog dupeta na vetru i Bačka tribina) i naravno, živu legendu, ilustratora-fanzinaša, Damira Pavića Septika, čiju je neumornu produkciju teško sagledati i sažeti u jednu rečenicu, i hronološki i u formalnom smislu, jer i u ovom trenutku verovatno nešto stvara u svom prostoru.

Tu liniju samostalnog izdavaštva i alternativne umetničke produkcije pokušava da prati i „Librarion“, koji deluje od 2014. godine u Subotici, kao projekat Daniela Tikvickog (mene), a odnedavno i u Beogradu i Prijedoru, zahvaljujući mladoj snazi Pavla Banjca. Tako je 3. maja 2021. godine izašao „Librarion 808”, kao Antologija tekstova bendova i muzičkih projekata u periodu od 2012. godine do danas, što je tema izdanja – rekao je Tikvicki.

Izbor pesama, i muzike, veoma je ličan za oba „neurednika“ i kako Tikvicki navodi predstavlja odgovor na pitanje položaja savremene poezije, primenjene u muzici, ali i samog poimanja poezije.

– To su, dakle, idealni primeri za antologiju muzičkih tekstova u rasponu od skoro jedne decenije (2012. godina, pa na dalje). Takođe, svaku objavljenu pesmu u njenoj muzičkoj izvedbi možete odslušati skeniranjem QR-koda koji je odštampan uz sam tekst – napominje Tikvicki.

To možete učiniti i ako imate pri ruci štampano izdanje, koje ćete imati prilike da vidite i kupite na subotičkom predstavljanju.

Pored promocije pomenutog izdanja, piblika će imati priliku da sluša improvizacijski rad u okviru subotičkog ambijentalno-elektro projekta Delta43, kojim rukovodi Dragoljub Ćurčić.

Jedan od domaćina galerije, Miroslav Lazendić, prirediće “Print parti” u njegovom stilu, stoga vas pozivamo da donesete majice, dukseve, platnene torbe, haljine, suknje, bermude, zavese, goblene i druge tekstilne predmete – ko je imao prilike da prisustvuje njegovim print-sesijama, zna da je zabava zagarantovana.

Biće postavljen i „Librarionov“ mini-distro, gde će moći da se kupi štampano izdanje pomenutog artzina i nekoliko kasetnih izdanja.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑