Summer3p Fesztivál

Summer3p Fesztivál

Az elsői Summer3p Fesztivál, melyet 2003-ban tartottak a palicsi termálfürdőben, a Palicsi Filmfesztivál támogatására szolgált. A szervezők elképzelése az volt, hogy a fesztivál látogatóinak szórakozási lehetőséget kínáljanak, mivel az addigi kínálatot elégtelennek és gyengének tartották. Így a szervezők eldöntötték, hogy az első Summer3p Fesztivál a Filmfesztivál utolsó napján kezdődjön. Az első fesztivál fő szponzorai a Lav sör és a British American Tobacco dohánygyár voltak. Rajtuk kívül volt még néhány kisebb szponzor is. Minden előkészület megtörtént, minden készen állt a szórakozásra. 

Sajnos az első Summer3p Fesztivál nem a tervek szerint zajlott, mivel jelentősen megváltoztak az időjárási viszonyok, és egész nap esett az eső. A szervezők úgy határoztak, hogy szerdáról szombatra halasztják a bulit. 

Az akkori program és szervezés meg sem közelítette a mai nívót. A termálfürdőben egyszerű bárpultokat állítottak fel, ahol egy éjszakán át hűtött italokat árultak. Ami a többi programot illeti, tartottak egy divatbemutatót, és megválasztották a vizes trikó szépét. Két szabadkai DJ szolgáltatta a zenét: Gustav Junior és Pauscrowa. 

Bár kissé egyszerű volt, az első Summer3p nagyon sikeres lett. A rossz idő ellenére, ami miatt módosítani kellett a dátumot, a látogatók - akik körülbelül ezren voltak - végül pozitívan nyilatkoztak a fesztiválról, és folytatást kértek. Ez a siker felbátorította a szervezőket, és nyilvánvaló volt, hogy az eseményben nagy lehetőségek vannak, és fényes jövő vár rá. 

Nemanja Tomić

(http://summer3p.subotica.com/summer3p-fest/o-nama.html)